Yhteystiedot

Korkeasti koulutettujen KOKO-kassa

Varmista, että työttömyysturvasi on kunnossa, olit sitten palkansaaja tai yrittäjä.

ASIAn jäsenet on vakuutettu KOKO-kassassa. Kassan jäsenmaksu sisältyy liiton jäsenmaksuun. Jos jäät työttömäksi tai sinut lomautetaan, katso toimintaohjeet kassan sivuilta. KOKO-kassan jäsenmaksu on 63 euroa (5,25 euroa/kk) vuonna 2024.

KOKO-kassa maksaa ASIAn jäsenille lakisääteisiä etuuksia

  • työttömyyden, lomautuksen ja tietyin edellytyksin opiskelun ajalta ansiopäivärahaa
  • vuorotteluvapaan ajalta vuorottelukorvausta.

Suurin osa ASIAn jäsenistä kuuluu jo tai voi liittyä liiton kautta KOKO-työttömyyskassaan. ASIAn jäsenenä voit hakea KOKO-kassan jäseneksi kirjautumalla jäsensivuille. Jos et ole varma kassan jäsenyydestäsi, voit aina tarkistaa tilanteen Jäsenportaalista tai kirjautumalla KOKO-kassan eAsiointipalveluun.

Lepo- ja seniorijäsenyyteen ei sisälly kassan jäsenyyttä.

Kun asiasi koskee päiväraha- tai vuorottelukorvaushakemuksen tekemistä tai maksatusta, ota yhteyttä suoraan KOKO-kassaan. Kassan sivuilta löydät myös päivärahalaskurin, jolla voit laskea oman päivärahasi suuruuden. Tutustu KOKO-kassan ohjeisiin ansiopäivärahan hakemiseksi.

Aaria-kassa

Jäsenyhdistyksistämme Luotsiliiton ja Finavian teknisten jäsenet on vakuutettu Työttömyyskassa Aariassa. Aaria palvelee jäseniään ansiopäivärahaan, vuorottelukorvaukseen ja liikkuvuusavustukseen liittyvissä kysymyksissä. Kassaan voi olla yhteydessä lähettämällä sähköpostia, soittamalla tai eAsioinnin kautta. Löydät asiakaspalvelun yhteystiedot täältä.

Ansiopäivärahahakemuksen liitteineen voi jättää kassan verkkosivujen Työttömyyskassa Aarian eAsioinnin kautta.

Yrittäjäkassa

Myös yrittäjät voivat vakuuttaa itsensä työttömyyden varalta. Yrittäjäkassaan kuuluva yrittäjä voi saada ansiosidonnaista päivärahaa, jos hänen yritystoimintansa päättyy. Jäsenmaksu on verovähennyskelpoinen henkilökohtaisessa verotuksessa. Lisätietoa yrittäjäkassan jäsenyydestä.