Jäsenyys

ASIAn jäsenyys kannattaa

Saat ajankohtaista tietoa eri elämäntilanteissa sekä liiton tarjoamat palvelut ja edut käyttöösi, kun liityt ASIAn jäseneksi. ASIA on yli 11 000  jäsenen akavalainen palvelu- ja edunvalvontajärjestö esihenkilöille ja asiantuntijoille. ASIAn jäsenyys perustuu toimiasemaan, ei koulutukseen tai tiettyyn alaan. Jäsenemme toimivat muun muassa teknologiateollisuudessa, tietotekniikan palvelualalla, finanssi-, kuljetus- ja kaupan alalla sekä teollisuuden palveluksessa.

Tule mukaan asiantuntijoiden joukkoon ja hyödynnä ASIAn rahanarvoiset jäsenpalvelumme!

Liity ASIAn jäseneksi

Mitä ASIAn jäsenyys maksaa?

ASIAn jäsenmaksu vuonna 2024 on 23,75 €/kk sisältäen Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOn jäsenmaksun (63 €/vuosi). Jäsenmaksuun voi tulla lisäksi jäsenyhdistyksen osuus. Esimerkiksi lentäjillä FPA:n jäsenmaksu 12,50 €/kk. Jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia. Lue lisää jäsenmaksuista »

Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu

Yrittäjäjäsenen jäsenmaksu vuonna 2024 on 17,25 €/kk (207 €/vuosi). Yrittäjäjäsenyys sisältää vapaa-ajan tapaturma- ja matkuvastajavakuutuksen, mutta ei työttömyyskassan jäsenyyttä.

Jäsenyyden alkaminen

ASIAn jäsenyys alkaa siitä päivästä, jolloin vastaanotamme jäsenhakemuksesi. Takautuvasti ei voi liittyä jäseneksi. Mikäli hakemuksessasi on epäselvyyksiä, otamme sinuun mahdollisimman pian yhteyttä.

Jos liityt nettisivustomme kautta, saat meiltä sähköpostivahvistuksen samana tai seuraavana arkipäivänä liittymisestä. Vahvistuskirjeen jäsenyydestäsi, jäsenkortin ja ohjeet jäsenmaksun maksamiseksi saat kotiosoitteeseen noin viikon kuluttua liittymisestä. Jos et ole saanut vahvistuskirjettä kahden viikon kuluessa liittymisestäsi, ota yhteyttä, puh. (09) 2510 1310.

Työttömyyskassan jäsenyys haetaan erikseen

Voit hakea työttömyyskassan jäsenyyttä lisäämällä tämän palvelun jäsenhakemukseesi ASIAn jäsenportaalissa > Valitse: Liityn. KOKO-kassa käsittelee kassahakemuksesi ja päättää jäsenyydestäsi.

Työttömyysturva

ASIAn jäsenenä voit liittyä työttömyyskassan jäseneksi palkkatyössä ollessasi. Työttömänä työnhakijana voi saada ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Kelan peruspäivärahan ja työmarkkinatuen määrä on 37,21 euroa päivässä (vuonna 2024) ja sitä maksetaan viideltä päivältä viikossa. Työttömyyskassan ansiosidonnainen päiväraha on aina suurempi kuin peruspäiväraha. Laske suuntaa-antava arvio päivärahan suuruudesta: KOKOn päivärahalaskuri

Tulevat lakimuutokset

Työttömyysturvaan on valmisteilla useita muutoksia. Lakimuutokset tulevat voimaan vaiheittain vuonna 2024. Osa muutoksista alkaa vaikuttaa vuoden alussa ja osa myöhemmin. Aikataulu ja yksityiskohdat tarkentuvat valmistelun edetessä.Nykyisin ansiosidonnaista voi saada puolen vuoden työskentelyn ja kassajäsenyyden jälkeen, mikäli muut etuuden saamisen edellytykset täyttyvät.

Lakimuutoksen myötä tämä muuttuu syyskuussa 2024. Jatkossa vaaditaan vuoden työskentelyä kassan jäsenenä. Liittymällä 28.2.2024 mennessä työttömyyskassan jäseneksi, ehdit vielä 6kk (ansiosidonnainen puolen vuoden työskentelyn ja kassajäsenyyden jälkeen) porukkaan mukaan!


Jäsenyyteen kuuluvat jäsenpalvelut ja -edut:

Jäsenyydestä on sinulle hyötyä niin työuran eri vaiheissa kuin vapaa-ajallakin. Työsuhdeneuvonta on rahanarvoista monessa tilanteessa. Katso kaikki jäsenetusi täältä »

 • ASIAn työsuhde- ja lakineuvonta
 • Henkilökohtainen uraneuvonta
 • Työelämäaiheiset webinaarit ja koulutukset
 • Työttömyyskassan jäsenyys
 • Ifin vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus
 • Kalevan henkivakuutus - jäsenille 61,6 % alennuksella. Keskimääräinen säästö 619 euroa vuodessa!
 • Danske Bankin tarjoamat arvokkaat edut ja palvelut jäsenille
 • Member+ jäsenetupalvelut: mm. mökkeilyyn, matkailuun, vapaa-aikaan ja hyvinvointiin
 • ASIAn loma-asunnot: Himos, Levi ja Vierumäki
 • ASIAn jäsenlehti, uutiskirjeet ja taskukalenteri


Liiton vaihto

Jäsenyyden siirto toisesta liitosta ja kassasta

Edellisessä työttömyyskassassa kerryttämäsi työssäoloaika säilyy, jos liityt uuteen työttömyyskassaan yhden kuukauden kuluessa siitä, kun olet eronnut edellisestä työttömyyskassasta.

Toimi seuraavasti:

 • Täytä ja lähetä ASIAn liittymislomake.
 • Merkitse Työttömyyskassan jäsenyys -kohtaan edellisen liittosi työttömyyskassan nimi.
 • Merkitse Aiempi työttömyyskassani voimassa -kohtaan päivämäärä, mihin asti olet maksanut edellisen liittosi jäsenmaksut.
 • Jos sinulla on edelliseen liittoon maksamattomia maksuja, pyydäthän heiltä laskun eropäivään asti.
 • Lähetä kirjallinen eroilmoitus edelliseen liittoosi: mainitse ero sekä liitosta että työttömyyskassasta.
 • Voit myös vaihtoehtoisesti valtuuttaa ASIAn irtisanomaan edellisen jäsenyytesi (työttömyyskassa/liitto) liittymislomakkeessamme.

Jos olet jo KOKO-kassan yksilöjäsen, toimi seuraavasti:

 • Valitse ASIAn liittymislomakkeella Liityn > KOKO-jäsenyys. Laita ruksi kohtaan: Valtuutan ASIAn irtisanomaan jäsenyyteni edellisestä kassasta. 
 • Merkitse Edellinen työttömyyskassa -kenttään: KOKO-kassa.
 • Välitämme tiedon KOKO-kassalle.
 • Jos saat ASIAan liittymisen jälkeiseltä ajalta jäsenmaksulaskun KOKO-kassalta, voit jättää sen maksamatta.