Palvelut & edut

Palvelut yrittäjäjäsenille

Tarjoamme palveluita myös yrittäjille. Asiantuntijamme ovat apunasi, jos olet pohtimassa yrittäjyyttä. Annamme lakineuvontaa yrittäjäksi aikoville ja jo yrittäjinä toimiville koskien muun muassa yrityksen perustamista ja työoikeudellisia asioita. ASIAn yrittäjäjäsenmaksu 2024 on 17,25 €/kk (207 €/v.) Se sisältää vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutuksen, mutta ei työttömyyskassajäsenyyttä.

Yrittäjille on oma työttömyyskassa

Yrittäjäkassa on nimensä mukaisesti työttömyyskassa yrittäjille. Yrittäjä voi liittyä Yrittäjäkassan jäseneksi ja varmistaa siten toimeentulonsa mahdollisen työttömyyden sattuessa. Vakuuttaminen tapahtuu Yrittäjän Työttömyyskassassa.

Kuka lasketaan yrittäjäksi työttömyysturva-asioissa? Löydät KOKO-kassan sivulta löydät kootusti yritystoimintaa harjoittavalle hyödylliset ohjeet.


AKY - Akavalaiset yrittäjät

ASIA on AKY – Akavalaiset yrittäjät -järjestön jäsen. Järjestöön kuuluvat ovat yksinyrittäjiä, joka pääosin tuottaa palveluja joko yksityishenkilöille, yrityksille tai julkiselle sektorille. ASIAn jäsenenä voit hyödyntää AKYn palveluita ja etuja sekä osallistua AKYn järjestämiin tapahtumiin.

AKY julkaisee omaa uutiskirjettä. Tilaa AKY – Akavalaiset yrittäjät uutiskirje

Jotta saat ASIAn jäsenpostia, muistathan tarkistaa ajantasaiset tietosi jäsenportaalistamme.

AKY Yrittäjäopas

Tämä opas on tarkoitettu antamaan eväitä ja innostusta yrittäjyyden polulla niin yrittäjyyttä harkitsevalle kuin jo yrittäjänä toimivalle. Lataa opas.


Alennuksia ja etuja yrittäjille

Valmiiksi kilpailutettu työterveyshuolto

Työterveyshuolto tukee niin yrittäjää kuin työntekijöitäkin ylläpitämään omaa terveyttään, jaksamistaan ja työkykyään. Täsmä Työterveys poisti työterveyshuollosta mutkat, jotta yrittäjän työ olisi helpompaa.

Hyödylliset linkit:

Tarjouspyyntö terveyspalveluista - Terveystalo.
www.tasma.fi/aky
Heltti - yrittäjät
Heltti - kevytyrittäjät

Suomen yrittäjien laaja palvelupaketti edullisesti

ASIAn yrittäjäjäsenet voivat hankkia itselleen Suomen Yrittäjien laajan palvelupaketin 96 eurolla/vuosi. Palvelupaketti avaa pääsyn Suomen Yrittäjien jäsenetuihin, mutta se ei sisällä jäsenyyttä sen paikallisyhdistyksissä. Tietoa palvelupaketin sisällöstä ja tilaus Suomen Yrittäjien sivuilta.

Alennusta UKKO Kevytyrittäjyys ja UKKO Toiminimiyrittäjyys -palveluiden palvelumaksuista

Jos teet laskutettavaa työtä, mutta et halua perustaa sitä varten omaa yritystä, on yksi mahdollisuus käyttää laskutuspalveluita. AKYn jäsenjärjestöjen jäsenet saavat UKKO.fi:n laskutuspalvelun käyttöönsä 20 %:n alennuksella. Jäsenhinta on 4 % laskutuksen arvonlisäverottomasta loppusummasta (normaalihinta 5 %).

Lisäksi saat UKKO Toiminimiyrittäjyyden kuukausimaksusta 10 % alennuksen, hinnasto alkaen 0 €/kk. Lisätietoa UKKO.fi:n palvelusta ja palvelun käyttöönotto UKKO.fi:n sivuilta. Katso myös: Ukko Toiminimiyrittäjyys.

Huom, kannattaa selvittää myös laskutuspalveluiden käytön vaikutus omaan työttömyysturvaan.

Alennusta OP Kevytyrittäjä -palvelusta

Palvelu hoitaa paperityöt, veroilmoitukset ja maksut puolestasi, jolloin voit itse keskittyä yritystoimintaasi. Saat Y-tunnuksen OP Kevytyrittäjä -palvelun välityksellä eli sinusta tulee ihan oikea yrittäjä. AKYn kautta saat 20 % alennuksen myös OP Kevytyrittäjä -palvelusta.

Holvin yritystilipaketti maksutta 3 kuukaudeksi

Holvi on täysin digitaalinen taloudenhallinnan palvelu, joka kokoaa yhteen pakettiin kaiken, mitä pienyrittäjä tarvitsee.

Fondian VirtuaaliLakimies maksutta

VirtuaaliLakimies on lakipalveluyritys Fondian juristien laatima sähköinen lakitietopankki, joka tarjoaa juridista perustietoa päivittäisen liiketoiminnan hoitamisen tueksi.

Alennusta Hooklen sosiaalisen median markkinointipalvelun palvelumaksusta

Hookle automatisoi yrittäjän some-markkinoinnin, se on nopea asentaa ja helppo käyttää. Voit keskittyä oleelliseen. Varaa aika 15 minuutin demoon – opastamme palvelun käyttöönotossa ja muussa.

Lisätietoa näistä eduista saat AKYn jäsenedut sivuilta.


Aineettomat oikeudet eli IRP

Aineetonansainta.fi on verkkosivusto, johon on koottu tietoa immateriaalioikeuksista (IPR) oman yrityksesi IPR-strategian luomiseen. Sivustolta löydät videotarinoita, oppaita, sopimusmalleja ja linkkejä lisätietojen äärelle.

Yhä useammalla toimialalla aineeton omaisuus muodostaa tärkeän osan liiketoiminnasta ja yrityksen arvosta. IPR-strategia eli suunnitelma aineettomien oikeuksien käytöstä kannattaa laatia pienessäkin yrityksessä alasta riippumatta. Aineettomien oikeuksien rekisteröinnin lisäksi yrittäjän on huolehdittava aineettoman omaisuuden käytöstä sopimuksin.