Jäsenyys

Tarkista ja muuta jäsentietojasi 

Pidä omat jäsentietosi ajantasalla ASIAn jäsenportaalissa. On tärkeää, että erityisesti sähköpostiosoitteesi ja työpaikkatietosi ovat ajan tasalla, jotta pystymme palvelemaan sinua paremmin ja lähettämään ala- tai yrityskohtaista ajankohtaistietoa.

Voit tarkistaa ja päivittää omat jäsentietosi ASIAn jäsenportaalissa.

Mikäli sinulla on ongelmia kirjautumisessa tai jäsenportaalin käytössä, ota yhteyttä asia@asia.fi.

Jäsenportaalissa voit

  • muokata jäsentietojasi
  • tarkastella jäsenmaksutietojasi ja
  • tilata mobiilijäsenkortin tai uuden jäsenkortin kadonneen tilalle.

Palvelut kätevästi yhdessä paikassa

Jäsenportaalin Palvelut -osiosta löydät alla olevat:

  • ASIAn omat loma-asunnot sekä Member+ -palvelun jarjoamat lomahuoneistot (A-palveluiden kautta)
  • Virtuaalilakimies (maksuton lakitietopankki yrittäjille)
  • eLakipalvelu - vastauksia työelämän juridisiin kysymyksiin 24/7
  • Palkkatilastot
  • Webinaaritallenteet

Lentäjäjäsenille on oma Lentäjät -sivusto, jonka alta löytyy mm. MERCER -lupakirjavakuutus.

Seniorijäsenyys

Pysyvästi pois työelämästä esim. työkyvyttömyys- tai vanhuuseläkkeelle siirtyneillä on mahdollisuus jäädä ASIAan seniorijäseneksi. Seniorijäsenmaksu on 6 e/kk (2023) ja se veloitetaan yhdessä erässä/vuosi. 

Edut

Seniorijäsenyyteen ei kuulu työsuhteeseen liittyvä oikeudellinen neuvonta ja apu. Työttömyyskassan jäsenyys päättyy seniorijäsenyyden myötä. Jäsenyyteen sisältyvä If:n vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus on voimassa sen vuoden loppuun, jolloin jäsen täyttää 68 vuotta.

Hakeminen

Seniorijäseneksi voit siirtyä vapaamuotoisella hakemuksella kirjeitse tai sähköpostilla asia@asia.fi. Hakemuksessa tulee mainita ero KOKO-kassasta siitä päivästä lähtien, kun seniorijäsenyys alkaa.

Antoisia ja ansaittuja eläkepäiviä!

Lepojäsenyys

Väliaikaisesti ulkomailla asuvalle jäsenelle, joka ei kuulu Suomen sosiaaliturvan piiriin, on mahdollisuus jäädä ASIAan ns. lepojäseneksi. Jäsenmaksu lepojäsenellä on 2 euroa/kk. Lepojäsenellä on käytössä ASIAn neuvontapalvelu Suomen työlainsäädääntöön liittyvissä työsuhdeasioissa ja hän saa ASIA-lehden antamaansa kotiosoitteeseensa. Lähetämme lepojäsenille jäsenkorttimme, jotta hän voi hyödyntää ASIAn neuvottelemia alennuksia. Muut jäsenedut ovat tauolla lepojäsenyyden ajan. Lepojäsenyyteen ei sisälly työttömyyskassan jäsenyyttä.

Huom! Vapaa-ajan tapaturma- ja matkustajavakuutus eivät ole lepojäsenellä voimassa.

Jos haluat siirtyä lepojäseneksi, ota yhteyttä ASIAn toimistoon, puh. (09) 2510 1330 tai asia@asia.fi.

Jäsenyyden päättäminen

Jos haluat päättää ASIAn jäsenyyden syystä tai toisesta, löydät siihen ohjeet tästä. Toivomme, että palaat joukkoomme jossain vaiheeessa.

Jos haluat päättää jäsenyytesi ASIAssa, on asiasta ilmoitettava kirjallisesti tai sähköpostilla osoitteseen asia@asia.fi ja mainittava erikseen eroaminen työttömyyskassasta. Eropäivä on jäsenen ennakkoon ilmoittama ajankohta, tai sähköisen ilmoituksen lähetyspäivä.

Malli
"Eroan ASIAsta ja työttömyyskassasta päivämäärällä xx.xx.xxxx." 
Nimi ja syntymäaika tai jäsennumero

Jäsenmaksu on maksettava eroamiseen saakka. Eroaminen ei siis tapahdu niin, että jättää jäsenmaksun maksamatta. Ilmoitathan meille myös eron syyn.

Jos sinulla on mitään kysyttävää tai haluat antaa palautetta toiminnastamme, ota meihin yhteyttä mahdollisimman pian. Haluamme kehittää palveluitamme ja etujamme jäsenten toivomaan suuntaan, joten palautteesi on erittäin tärkeää.

Lisätiedot

Pekka Potinkara
p. 09 2510 1330
pekka.potinkara@asia.fi