Palvelut & edut

ASIAn jäsenenä saat palveluita, etuja sekä edunvalvontaa

ASIAn jäsenenä saat monia rahanarvoisia etuja ja alennuksia sekä työhön että vapaa-aikaan. Yksi tärkeimpia jäsenetuja on edunvalvonta. Jäsenenä saat apua ja neuvontaa omaa työtäsi koskevissa asioissa.


 

Työsuhdeneuvonta

Työsuhdeneuvonta on rahanarvoista monessa tilanteessa. Tällaisia ovat esimerkiksi uuden työsopimuksen neuvotteleminen, osakkuudesta keskusteleminen, bonuksista, palkasta tai muista työsuhteen ehdoista keskusteleminen. Lisäksi saat turvaa työttömyyden varalta.

Työsuhdeneuvontapalvelut jäsenille »

Palkkaneuvonta

Keräämme vuosittain tietoa ASIAn jäsenten palkoista. Palkkatiedoista on hyötyä esimerkiksi silloin, kun olet vaihtamassa työpaikkaa, siirtymässä uusiin tehtäviin tai haluat muuten tarkistaa palkkatasosi. Saat juuri omaan tilanteeseesi sopivaa henkilökohtaista palkkaneuvontaa sekä sparrausta.

Palkkatiedot: YTN-data

YTN-data kokoaa Ylemmät Toimihenkilöt YTN ry:n jäsenliittojen työmarkkinatutkimukset yksityiseltä sektorilta. YTN-data tarkastelee asiantuntija- ja esihenkilötyötä tekevien palkkoja ja työoloja.
Siirry YTN-dataan »

Mista palkka muodostuu?

Palkka voi määräytyä työntekijän ja työnantajan välisen työehtosopimuksen mukaan. Työehtosopimusaloilla vähimmäisehdot määrää alan työehtosopimus. Työehtosopimus takaa yleensä paremmat työehdot kuin yksittäisellä työntekijällä on mahdollista sopia omassa työsopimuksessaan työlainsäädäntöön perustuen. Lue lisää »

Ota yhteyttä »


Turva työttömyys- ja lomautustilanteissa

Työttömyyskassan jäsenyys on tärkeä turva työelämässä

Varmista, että työttömyysturvasi on kunnossa, olit sitten palkansaaja tai yrittäjä. ASIAn jäsenmaksuun 23,75 euroa kuukaudessa (2024) sisältyy myös ansiosidonnainen työttömyysturva

Työttömyyskassaan liitytään aina erikseen

ASIAn kautta voit liittyä jäseneksi myös Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOon. Kassaan liitytään ASIAan liittymisen yhteydessä valitsemalla liittymislomakkeesta kohta Haluan liittyä KOKO-työttömyyskassan jäseneksi. Jos haluat lisätä kassajäsenyyden myöhemmin, otathan yhteyttä asia@asia.fi. Maksuun voi tulla lisäksi jäsen- tai yritysyhdistyksen osuus ja lentäjillä FPA:n jäsenmaksu. ASIAn jäsenmaksut ovat verovähennyskelpoisia.

Kassa maksaa ansiosidonnaista päivärahaa työttömille, lomautetuille ja omaehtoisessa tai työvoimapoliittisessa koulutuksessa oleville sekä vuorottelukorvausta. Toisin kuin pelkän työttömyyskassan jäsenenä, ASIAssa me voimme auttaa sinua tilanteen ennakoimisessa, esimerkiksi lomautustilanteissa. Lue lisää työttömyysturvasta.

Tärkeä tehtävämme on myös tehdä kollektiivista edunvalvontaa, josta hyödyt jäsenenä niin työehtosopimusten kuin henkilöstöedustajajärjestelmän myötä.

Työnhaku ja ura

ASIAn urapalvelut tarjoavat monipuolisesti tietoa, työkaluja ja webinaareja urasi eri vaiheisiin. Uravalmentajamme antavat myös henkilökohtaista ura- ja työnhakuvalmennusta. Palvelut ovat käytettävissäsi heti jäsenyyden hyväksymisen jälkeen. Tutustu työnhaku- ja urapalveluhimme.


Näin jäsenemme kuvailevat jäsenyyden hyötyjä:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kuvan lähde: Jäsenkysely 2022