Tietopankki työsuhteesta

Työttömyys- ja lomautustilanteet

Vakuutamme jäsenemme* akavalaisessa Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOssa, joka maksaa ansiosidonnaista päivärahaa työttömille, lomautetuille ja omaehtoisessa tai työvoimapoliittisessa koulutuksessa oleville, vuorottelukorvausta sekä liikkuvuusavustusta. Työttömyyskassan jäsenmaksu sisältyy ASIAn jäsenmaksuun.

KOKO-kassan sivuille pääset tästä

Luotsiliiton ja Finavian Tekniset FT:n jäsenten kassana on Työttömyyskassa Aaria.

Työttömyyskassa Aarian sivuille pääset tästä

Työttömyyskassa palvelee lakisääteisissä tehtävissään. ASIA auttaa jäseniään arvioimaan tilannetta etukäteenkin ja neuvoo, miten erilaisissa tilanteissa kannattaa toimia. Työttömyysturva-asioissa ota yhteyttä työsuhdeneuvontaamme. Mikäli kysymyksesi koskee hakemuksen käsittelyä, olethan suoraan yhteydessä kassaan.

Opiskelijat ja yrittäjät

Yrittäjillä ja ammatinharjoittajilla on erilainen työttömyysturva. Jos omistat tai perheesi omistaa osan yrityksestä, jossa työskentelet, sinut saatetaan määritellä yrittäjäksi. Kysy lisätietoja yrittäjämääritelmästä Yrittäjäkassasta www.yrittajakassa.fi

Opiskelijoiden työttömyysetuudet löytyvät TE-palveluiden sivulta

* Kaikki ASIAn jäsenet eivät välttämättä ole työttömyyskassan jäseniä. Esimerkiksi osa ulkomailla väliaikaisesti työskentelevistä jäsenistä ei kuulu kassaan omasta tahdostaan. Lepo- ja seniorijäsenyyteen ei sisälly kassan jäsenyyttä. Voit tarkistaa kuulutko työttömyyskassaan KOKO-työttömyyskassan e-Asioinnista. Luotsiliiton ja Finavian Tekniset FT:n jäsenten osalta työttömyyskassa on AARIA-kassa, jonka jäsenyyden voi tarkistaa täältä.

Jäsenmaksualennus

ASIAn henkilöjäsenille voidaan myöntää alennus normaalista jäsenmaksusta siltä ajalta, jolta hän ei saa palkkaa työttömyyden takia. Lyhin alennukseen oikeuttava aika on kolme täyttä kalenterikuukautta. Jäsenyhdistyksillä saattaa olla omat alennetut hinnat tai alennuskäytännöt. Alennusta on haettava ASIAlta tai jäsenyhdistykseltä kirjallisesti. Katso ohjeet