Palvelut & edut

Työttömyyskassa


Varmista, että työttömyysturvasi on kunnossa

Voit vakuuttaa itsesi työttömyyden varalta kauttamme KOKO-kassassa. KOKO-kassa maksaa ansioon suhteutettua työttömyyspäivärahaa jäsenen joutuessa työttömäksi, lomautetuksi tai lyhennetylle työviikolle. Päivärahaan on oikeutettu jäsen, joka täyttää kassan jäsenyyttä ja työssäoloa koskevat ehdot.

ASIAn jäsenmaksu vuonna 2024 on 23,75 €/kk sisältäen Korkeasti koulutettujen työttömyyskassa KOKOn jäsenmaksun 63 €/vuosi.

ASIAn jäsenenä voit liittyä työttömyyskassan jäseneksi palkkatyössä ollessasi. Työttömänä työnhakijana voi saada ansiopäivärahaa, peruspäivärahaa tai työmarkkinatukea. Kelan peruspäivärahan ja työmarkkinatuen määrä on 37,21 euroa päivässä (vuonna 2024) ja sitä maksetaan viideltä päivältä viikossa. Työttömyyskassan ansiosidonnainen päiväraha on aina suurempi kuin peruspäiväraha.

KOKO-kassan maksama ansiopäiväraha on huomattavasti suurempi kuin Kelan työttömyysetuus. Työttömyyden kohdatessa KOKO-kassan jäsenmaksu maksaa itsensä nopeasti takaisin.


Laske suuntaa-antava arvio päivärahan suuruudesta

KOKOn päivärahalaskuri

Miten haen ansiopäivärahaa?

Lue ohjeet KOKOn sivuilta


Luotsiliiton ja Finavian Tekniset FT:n jäsenet

Kassana on Työttömyyskassa Aaria, jonka sivuille pääset tästä.


Opiskelijan ja yrittäjän työttömyysturva

KOKO-kassa on palkansaajien työttömyyskassa, kun taas yrittäjä voi vakuuttaa itsensä Yrittäjäkassassa. Selvitä kassajäsenyytesi vaihtoehdot heti yritystoiminnan alkaessa.

Opiskelijoiden työttömyysetuudet löytyvät TE-palveluiden sivulta


Jäsenyyden siirto toisesta liitosta ja työttömyyskassasta

Lue ohjeet täältä.

 

Katso jäsenmaksuusi sisältyvät edut ja alennukset